Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ανέκδοτων ποιητικών συλλογών
για το βραβείο θράκα

 

Το περιοδικό Θράκα έχει καθιερώσει τον διαγωνισμό για το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής, με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε συγγραφείς όλων των ηλικιών να εκδώσουν το πρώτο τους βιβλίο ποίησης.

Ο θεσμός των Βραβείων Θράκα μετρά ήδη τρία χρόνια. Την πρώτη χρονιά, το 2020, τιμήθηκε η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου για την ποιητική συλλογή «Δεύτερη νεότητα», το 2021 δόθηκε εξ ημισείας στις: Αναστασία Πούλου για το «Δυο μικρά χέρια» και Ελένη Αθανασίου για το «Τεφροδόχος σε ένα φεστιβάλ techno», ενώ το 2022 στην Τρία Έπσιλον και το «Γνωρίζω αυτές που πλέκουν στη μέση της θάλασσας». Όλα τα βραβευμένα βιβλία κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Θράκα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι/ες οι ποιητές/τριες, ανεξαρτήτως ηλικίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με προϋπόθεση να μην έχουν εκδώσει κανένα βιβλίο με ISBN και να γράφουν στα ελληνικά.

Οι ποιητές/τριες πρέπει να αποστείλουν μια ολοκληρωμένη συλλογή ποίησης. Μαζί με τη συλλογή θα πρέπει να αποσταλεί και ένα σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, διεύθυνση και τηλέφωνο).

Η επιτροπή, που αποτελείται από σύγχρονους/ες Έλληνες/ίδες ποιητές/τριες και κριτικούς, θα αναδείξει τη νικήτρια συλλογή, η οποία θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Θράκα χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον/ην ποιητή/τρια.

Η βραχεία λίστα του βραβείου θα δημοσιευτεί την 21η Ιουλίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Θράκα, ενώ ο/η νικητής/τρια του βραβείου θα ανακοινωθεί στην Τελετή Έναρξης του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης στις 21 Αυγούστου. Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα γίνει και η τελετή απονομής του βραβείου.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συλλογών είναι η 1η Ιουνίου.

Οι συλλογές αποστέλλονται στη διεύθυνση thrakaaward@gmail.com σε αρχείο .doc ή .docx.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ