Ανοιχτή πρόσκληση: Ελληνική Μπιτ Γενιά

Αφότου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της στήλης των φιλοξενούμενων συντακτών με τη σειρά άρθρων “Αφιέρωμα στην έμφυλη βία”, την οποία σειρά και επιμελήθηκε η ποιήτρια Βάγια Κάλφα, το διαδικτυακό Περιοδικό Θράκα συνεχίζει, διευρύνοντας τον κύκλο των συνεργατών του με ακόμα μια προσθήκη. Για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, λοιπόν, θα δημοσιευθούν μια σειρά άρθρων αφιερωμένη στην beat ποίηση, με τον τίτλο “Ελληνική Μπιτ Γενιά” και επιμελητή τον Γιώργο Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Δοθείσης αυτής της ευκαιρίας, το Περιοδικό Θράκα κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα αποστολής κειμένων που άπτονται αυτής της θεματικής.

Μπορείτε να μας στείλετε τα ποιήματά σας, τα διηγήματά σας και άλλα είδη κειμένων μικρής φόρμας, εφόσον ταιριάζουν στο πνεύμα της beat αισθητικής. Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε ένα με πέντε ποιήματα ή εναλλακτικά ένα με τρία μικρά πεζά.

Μπορείτε επίσης να μας στείλετε δοκίμια ή να μας προτείνετε μεγαλύτερες και εμβριθέστερες μελέτες σχετικά με την Ελληνική Beat Γενιά, στέλνοντάς μας μια περίληψη κειμένου, μαζί με την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης του ολοκληρωμένου κειμένου σε περίπτωση που επιλεγείτε. Σχετικά με την έκταση της περίληψης θα πρέπει να είναι έως 250 λέξεις και να υποβληθεί μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή, θα ειδοποιηθείτε με σχετικό mail, ώστε να μας αποστείλετε το κείμενο, κι εφόσον κριθεί ως κατάλληλο, τότε θα δημοσιευθεί στο αφίερωμά μας.

Μπορείτε να μας στείλετε:

την ποίηση, την πεζογραφία, τα δοκίμια και τις περιλήψεις σας σε μορφή .doc ή .docx
μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό και τη φωτογραφία σας
στο thracamagazine@gmail.com
βάζοντας τίτλο “για την Ελληνική Μπιτ Γενιά”
ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Η σειρά άρθρων “Ελληνική Μπιτ Γενιά” θα αποτελέσει την αρχή της στήλης Barfly (Μπάρφλαϊ) του Γιώργου Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, από την οποία θα χαρτογραφηθεί και θα αναλυθεί το λογοτεχνικό ρεύμα της Beat λογοτεχνίας σε κάθε φάσμα και πτυχή του, με πλούσια αφιερώματα και ενδελεχείς έρευνες.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Φιλοσοφίας, μεταφραστής, βιβλιοκριτικός και υπεύθυνος της γραμματείας του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας ΙWPR.  Προσφάτως κυκλοφόρησε το πρώτο αφιέρωμά του πάνω στην Μπιτ Ποίηση από το περιοδικό των εκδόσεων Οδός Πανός, τεύχος 200.