Ο οικογενειάρχης πλην άνεργος και καταθλιπτικός Μπερτράν έρχεται αντιμέτωπος με αγγελία για συμμετοχή σε ανδρική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Η επαφή του αρχικά με την αλκοολική προπονήτρια Ντέλφιν και η επιλογή του τελικά στην ομάδα θα τον φέρει κοντά στον νευρικό Λοράν, στον εκκεντρικό πωλητή πισινών Μαρκούς, στον ονειροπόλο ρόκερ Σιμόν και στον γλυκύτατο φροντιστή του κολυμβητηρίου Τιερί. 

Επτά άνδρες λίγο πριν λίγο μετά τα σαράντα στην προσπάθεια να φέρουν εις πέρας ένα όχι και τόσο… ανδρικό εγχείρημα, καταφέρνουν με κάθε τρόπο να εκτεθούν στα μάτια των υπολοίπων και κυρίως στα μάτια των ανθρώπων τους. Αν και κάθε χαρακτήρας βιώνει με τον τρόπο του τα ψυχολογικά και υπαρξιακά του όρια, η ομάδα θα τους προσφέρει συγκινήσεις που σίγουρα δεν περίμενε κανείς τους.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζιλ Λελούς (Gilles Lellouche), παρά τον πλατειασμό και τα σεναριακά της κενά, δεν παύει να είναι μία τρυφερή γαλλική κομεντί με πολλές ψυχογραφικές προεκτάσεις και αξιολάτρευτους χαρακτήρες. Διανθισμένη μάλιστα με τα πολύ ενδιαφέροντα μουσικά σχόλια του Jon Brion. Ό,τι πρέπει για θερινό σινεμά!

Θαυμάσιο καστ, προσεκτικά δομημένο, χωρίς την παραμικρή αίσθηση γελοιοποίησης των χαρακτήρων, όμορφες εικόνες εντός κι εκτός πισίνας, σεκάνς γεμάτες συγκίνηση και ευαισθησία που τολμούν να εκθέσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου αλλά και τις βαθύτερες ανάγκες του. 

Μία παρηγορητική αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα ταξίδι με φόντο την εικόνα του ήλιου που ανατέλλει, γίνονται η απάντηση στο αδιέξοδο της ανεργίας, της μοναξιάς, της κατάθλιψης και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων.