Οι εκδόσεις Θράκα και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν μια τριπλή διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος -κεντρικό κτήριο), την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00.

Ο Θάνος Γώγος και ο Σωτήρης Παστάκας θα παρουσιάσουν δύο βιβλία νέων Λαρισαίων δημιουργών, που ήδη η αποδοχή και το ενδιαφέρον για το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης μας, αλλά και της καλεσμένης ποιήτριας για το μήνα Φεβρουάριο του Ευρωπαικού λογοτεχνικού προγράμματος κυκλικών διαμονών “Το καταφύγιο του Οδυσσέα” Βασιλείας Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

Το βιβλίο διηγημάτων του Θοδωρή Νταλούση “Λώβα”.

Η ποιητική σύνθεση του Πέτρου Σκυθιώτη “Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς”.

Η ποιητική συλλογή της Βασιλείας Οικονόμου “Εφήμερα Ζώα”.

Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει μέσα από συζήτηση με τους συγγραφείς αλλά και το κοινό, μακριά από τη συνηθισμένη πρακτική των μακροσκελών και κουραστικών πολλές φορές, φιλολογικών εισηγήσεων.

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ε.Ένωσης.

Με την υποστήριξη του Διαχρονικού Μουσείου.

Τεχνική υποστήριξη Astra Tv

*Ο Θοδωρής Νταλούσης είναι μουσικός και πεζογράφος. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Η «Λώβα» είναι το δεύτερο βιβλίο του. Πρώτο βιβλίο του “Ο μασκοφόρος” (εκδόσεις Φαρφουλάς 2014).

*Ο Πέτρος Σκυθιώτης γεννήθηκε το 1992 στη Λάρισα. Σπούδασε παιδαγωγικά. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Συνθήκη ισορροπίας» (Θράκα, 2014) και «Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς» (Θράκα, 2018). Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στο πλαίσιο της 12ης ΔΕΒΘ και στην ανθολογία “New Voices of Greece” που εκδόθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

*Η Βασιλεία Οικονόμου γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Το Υπόλοιπο της Αφαίρεσης» (εκδ. Γκοβόστης, 2015) συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα υποψηφίων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στην ποίηση του περιοδικού «ο Αναγνώστης».

Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στην ανθολογία New voices of Greece που παρουσιάστηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, κροατικά και σλοβένικα.