Ο Ελεύθερος Kοινωνικός Xώρος “Αλάνα” (Καλλιάρχου 16) “εγκαινιάζει” τις πολιτιστικές του δραστηριότητες την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 21:00

με μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση

Ποιήματά τους θα διαβάσουν/απαγγείλουν οι :


Φοίβη Γιαννίση

Η Φοίβη Γιαννίση είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ) και ποιήτρια. Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

ζει στον Βόλο. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Lyon II- Lumière (1994), και Humanities Fellow του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης (2016).

Το έργο της ακροβατεί ανάμεσα στην ποίηση, την περφόρμανς και την εγκατάσταση διερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ φωνής και γραφής με το σώμα, τον τόπο και τη μνήμη.

Στο 201Ο ήταν Εθνικός Επίτροπος για την ελληνική συμμετοχή στην 12η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με το έργο Κιβωτός. Παλαιοί Σπόροι για Νέες Καλλιέργειες.

Στο 2012 εξέθεσε στο ΕΜΣΤ (Αθήνα)την ποιητική εγκατάσταση ΤΕΤΤΙΞ,

και στο 2015 την εγκατάσταση ΑΙΓΑΙ-Ω_ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη (Αθήνα) μαζί με την Ίριδα Λυκουριώτη.

Στο 2016 παρουσίασε στη Νέα Υόρκη την διάλεξη/περφόρμανς Νomos-The Land Song.

Έχει δημοσιεύσει 6 βιβλία ποίησης, με πιο πρόσφατο την Ραψωδία (Gutenberg, 2016) και δύο μονογραφίες

 ((Classical Greek Architecture: The invention of the modernity (Flammarion, 2004) and Récits des Voies. Chant et Cheminement en Grèce archaïque (Jérôme Millon, 2006).

Θάνος Γώγος

Ο Θάνος Γώγος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Είναι εκδότης του έντυπου και ηλεκτρονικού περιοδικού θράκα

και συνιδρυτής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Το πρώτο του βιβλίο “Μεταιχμιακή χαρά” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φαρφουλάς το 2013

και ακολούθησε η ποιητική σύνθεση Γλασκώβη (2014-β έκδοση 2018, εκδ θράκα).

Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στο πλαίσιο της 12ης Δ.Ε.Β.Θ. και στην ανθολογία “new voices of greece” που εκδόθηκε από το Ελληνικό ίδρυμα πολιτισμού και παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.Το 2016 συμμετείχε καλεσμένος από το πανεπιστήμιο Πατρών στο 35ο συμπόσιο ποίησης.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην ΑγλλικήΡωσικη και Ιταλική Γλώσσα και έχουν δημσοιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Σωτήρης Παστάκας

Ο Σωτήρης Παστάκας γεννήθηκε στη Λάρισα (Ελλάδα) στις 13/12/1954, όπου΄επέστρεψε μετά από τριάντα χρόνια που δούλεψε ως Ψυχίατρος στην Αθήνα.

Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Δημοσίευσε 15 ποιητικές συλλογές, ένα βιβλίο με διηγήματα από την ψυχιατρική του εμπειρία,

δοκίμια και μεταφράσεις Ιταλών ποιητών. Η προσωπική του ανθολογία Corpo a corpo,

edizioni Multimedia per Casa della Poesia, κυκλοφόρησε το 2016

κι απέσπασε το βραβείο NordSud della Fondazione PescarAbruzzo.

Συμμετέχει σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης ανά τον κόσμο κι έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες.

Πέτρος Σκυθιώτης

Ο Πέτρος Σκυθιώτης γεννήθηκε το 1992 στη Λάρισα. Σπούδασε Παιδαγωγικά. Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή, τη Συνθήκη ισορροπίας (Εκδόσεις Θράκα, 2014).Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στο πλαίσιο της 12ης Δ.Ε.Β.Θ. και στην ανθολογία “new voices of greece που εκδόθηκε από το Ελληνικό ίδρυμα πολιτισμού  και παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.

και  Αντώνης Ψάλτης

Ο Αντώνης Ψάλτης γεννήθηκε το 1977. Κατάγεται απ’ την Κρανιά Ολύμπου, όπου και βρίσκεται όσο πιο συχνά μπορεί.

 Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με ποιήματα με τον τίτλο “Ο ήρωας μέσα μου”. Έκτοτε ποιήματά τουκαι μεταφράσεις από την “Παλατινή Ανθολογία” δημοσιεύονται σε περιοδικά και στο διαδίκτυο.Το 2013 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του”Το καντήλι και άλλα ποιήματα” από τις εκδόσεις Αιγαίον.” Το τρίτο ποιητικό του βιβλίο “ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ” κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην πόλη της Λάρισας