Φιλοξενούμενοι του Συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ», η Αυγή Λίλλη, η Έρινα Χαραλάμπους και ο Παύλος Ανδρέου έλαβαν πρόσφατα μέρος σε δύο ποιητικές συναντήσεις στη Ρώμη.

Πόστερ της εκδήλωσης: Ποιητικός διάλογος Ιταλών και Κυπρίων ποιητών

Κατά την πρώτη ποιητική συνάντηση, στις 22 Μαρτίου 2024, στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, οι τρεις ποιητές της Θράκας μαζί με τον Αλέξανδρο Χρονίδη από την Κύπρο και τέσσερις ποιητές από την Ιταλία παρουσίασαν το έργο τους, με συντονίστρια την πρόεδρο του συνδέσμου «ΝΗΜΑ», συγγραφέα και μεταφράστρια κ. Αλεξάνδρα Ζαμπά και με παρέμβαση του σκηνοθέτη, ηθοποιού και μεταφραστή Giovanni Greco. Στις 23 Μαρτίου 2024, ακολούθησε δεύτερη ποιητική συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Antico & Moderno, με συντονίστρια την κ. Ζαμπά και ομιλητή τον κριτικό Plinio Perilli.

Ποιητική συνάντηση στις 22 Μαρτίου 2024 στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης

Η πρώτη ποιητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας και του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης «ΤΟ ΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΛΟΚΗ», σκοπός του οποίου είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου και Ιταλίας στον τομέα της ποίησης, ανοίγοντας δρόμους για μια μόνιμη προβολή της κυπριακής ποίησης στο ιταλικό αναγνωστικό κοινό. Η αναμενόμενη έκδοση ανθολογίας της δράσης ενδέχεται να δημιουργήσει ευκαιρίες για μετάφραση κυπριακών έργων στα ιταλικά, ζήτημα πολύ βασικό για μια μόνιμη παρουσία της κυπριακής λογοτεχνίας στις λεγόμενες μεγάλες γλώσσες.

Αυγή Λίλλη, Έρινα Χαραλάμπους, Παύλος Ανδρέου και Αλέξανδρος Χρονίδης

Είναι υπέροχο να βλέπουμε έργα της νεότερης γενιάς Κυπρίων ποιητών να παρουσιάζονται στην Ιταλία, και ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εξαιρετική ποίηση να συνεχίζει να λαμβάνει την αναγνώριση που σίγουρα της αξίζει.