«ΠΕΜΠΤΗ
Να υφαρπάξεις τη φωνή των νεκρών/ και να την φέρεις εδώ/ στο ορεινό θρανίο/ μήπως και βρεις το θάρρος/ να φονεύσεις αυτή την ευωδιά.»

Οι εκδόσεις Θράκα υποδέχονται την έκτη, κατά σειρά, ποιητική δουλειά του χαλκέντερου δημιουργού Αχιλλέα Κατσαρού.
Ο στίχος του αναζητά πλέον το παγκόσμιο τερέν, μέσω των συντεταγμένων γεωγραφικού πλάτους και μήκους της Αλάσκας, της Ιερουσαλήμ, της Λίμας και του Ηράκλειου Κρήτης, κι αυτό ως φυσική ποιητική συνέχεια του ριζοσπαστικού ατομικού έρωτα στο νταναιστικό «Καμπαρέ Βολταίρ», αλλά και της μυθολογίας, διαμέσου του εγκλωβισμού στο γήπεδο, του ποδοσφαιριστή Μπρεμέ στο «Πλάγιος μπάκ (γράμματα σε έναν ποδοσφαιριστή)». Πάντα συνθέτοντας ένα σύνθετο παζλ διαχείρισης της ανθρώπινης θνητότητας και αναζήτησης του αφετηριακού, της προγονικής ουσίας της ύπαρξης.
Από το βάθος χρόνου της παιδικότητας του ανθρώπου εκμαιεύονται τα χνάρια του με τα ζωγραφισμένα ψάρια στον βράχο και, πανταχού παρόν, ο πόλεμος σημαίνεται με κάθε ήχο του, από τα τρείς χιλιάδες σπασμένα βάζα της δυναστείας των Γου, στις εκπυρσοκροτήσεις στο Ισραήλ και τους φούρνους των ναζιστικών στρατοπέδων. Ο Κατσαρός, θέτοντας ξανά και ξανά το ερώτημα του σκοπού του ανθρώπου, της φυσικής του συνέχειας, της κίνησης και αδιάκοπα της πολεμικής καταστροφής, πιάνει σοφά και την πάντα πλούσια ελληνική μυθολογία, ενώ ομολογεί πως «Παίρνω φόρα να σπάσω την πέτρα/ να μεγαλώσω την χαραμάδα/ οι θεοί γελούν/ Χόρχε, αδεφέ μου, εσύ θα με καταλάβεις».

Ο Αχιλλέας Κατσαρός γεννήθηκε το 1976 στα Ιωάννινα. Έχει γράψει έξι βιβλία ποίησης: Ιχνηλάτες ανέμων, 2013, Η χειρουργική των έσω ουρανών, Ars Poetica, 2014, Οδός βράχων ανατολικά, Θράκα, 2015, Cabaret Voltaire, Ιδιωτική Έκδοση, 2016, Πλάγιος μπάκ (γράμματα σε έναν ποδοσφαιριστή), Οδός Πανός, 2018 και Ζαριά στο πιθάρι, Θράκα, 2022. Ζει στην Αθήνα.