Από τις 23 ως 27 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Θράκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη των Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του πολιτιστικού φορέα “Μαγνήτων Κιβωτός”.

Το Φεστιβάλ λόγω της πανδημίας δεν έγινε κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), αλλά μεταφέρθηκε σε ανοιχτούς χώρους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μακρινίτσα (Βόλος).

73 Έλληνες και 11 ξένοι ποιητές διάβασαν τα ποιήματά τους ζωντανά, επί πέντε ημέρες, μπροστά σε περίπου 500 μέλη του κοινού συνολικά, περιτριγυρισμένοι από την όμορφη φύση της Θεσσαλίας.

Το φεστιβάλ είχε ως θέμα τη  Σύνδεση – σύνδεση με την ποίηση, με μέρη που αγαπάμε, με τη φύση, με τους άλλους, με τον εαυτό μας. Τιμώμενη χώρα ήταν η Σλοβενία.

Σε αυτό το βίντεο, μπορείτε να δείτε μια μικρή επιλογή αναγνώσεων, σύντομες συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες, απονομή των βραβείων «Μάκης Λαχανάς» και «Θράκα», καθώς και αποσπάσματα από τη συναυλία του Νίκου Ζιώγαλα.

Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, “έτρεχε” έκθεση του Σωματείου εικαστικών “8” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων με τίτλο “ένα έργο για ένα ποίημα”, στην οποία μέλη του Σωματείου εμπνεύστηκαν από ένα ποίημα και δημιούργησαν για το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στο φεστιβάλ – τους ποιητές που διάβασαν την ποίησή τους, τους μουσικούς, τους εικαστικούς, τους συντονιστές, το πλήρωμα του φεστιβάλ και όλους εσάς που ήρθατε να μας στηρίξετε και να μοιραστούμε την αγάπη μας για την ποίηση.

Ευχαριστίες στους Δημήτρη Βάλλα και Αλέξανδρο Χαρτώνα που έφτιαξαν αυτό το βίντεο.