Στις 16 & 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας το φεστιβάλ OPEN NIGHTSdefragπαρουσιάζει ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου με τίτλοΣτο φως του φεγγαριού.

Ένα διήμερο οπου το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS, στον 4ο χρόνο δημιουργίας, με τον ειδικό τίτλο Defrag (= αποκερματισμός), συνεχίζει τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και ανοίγει την εμπειρία σε άλλες, εκτός της πόλης της Λάρισας, περιοχές της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Στο κάστρο της Βελίκας η βάση του φεστιβάλ θα είναι μια εικαστική έκθεση στον αρχαιολογικό χώρο ανοικτή για το κοινό και τις 2 ημέρες από τις 19:00-24:00 ενώ θα παρουσιαστούν Performances Χορού και Ποίησης και πολύ Μουσική.

Το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μια συμπαραγωγή της ομάδας OFF ART με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Δήμο Αγιάς και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ». Υποστηρίζεται απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας,  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το περιοδικό ποίησης ΘΡΑΚΑ και το Quartair Contemporary Art Initiatives (Χάγη, Ολλανδία).

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ παρέχεται μεταφορά στο Κάστρο με λεωφορείο (έναρξη διαδρομών:19:00 /Πλατάνια Βελίκας)

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Zeger Reyers(Ολλανδία), Fab Jonkers(Ολλανδία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Άρτεμις Διαμαντή- (μουσική: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Ιφιγένεια Σδούκου (ποίηση: Στέλλας Νταβαρούκα) (Λάρισα), Λία Σταμοπούλου(Αθήνα), Σοφία Τερζίδου(Μεγαλόβρυσο Αγιάς), Χάρης Τζίκας(Λάρισα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα)

Ποιητές που θα παρουσιάσουν ποίηση δική τους και άλλων ειναι οι:  Jasmina Mukic (Κροατία), Katja Gorecan  (Σλοβενία), Θάνος Γώγος (Λάρισα), Χρήστος Κολτσίδας (Καρδίτσα), Αντώνης Ψάλτης (Λάρισα)

Χορεύουν: Μαρία Κυρμά, Ρούλα Πίκουλα, Λαμπρινή Πολύζου, Βάσω Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού

Την καλλιτεχνική διεύθυνση, Σκηνοθεσία και Χορογραφία υπογράφει η Ρούλα Καραφέρη.

Χορηγοί είναι το Spitaki Café και  Ηλιάτορας –coffee & snack bar, ενω χορηγοί επικοινωνίας η  Eφημερίδα των Συντακτών και η διαδυκτιακή πλατφόρμα All about Festivals.