Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μμ. θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου ποίησης του Αγγελή Μαριανού με τίτλο  ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ – εκδόσεις Θράκα, στον εξωτερικό χώρο του καφέ  ΗΛΕΚΤΡΟΝ στη Θεσσαλονίκη (Ροτόντα).

Για το βιβλίο θα συζητήσουν οι:

  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ-  Ποιητής& Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑΝΟΓΛΟΥ – Ποιήτρια & μέλος του Γραφείου ποιήσεως και του ιστότοπου πολιτισμού, Culturebook.
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΙΣΤΟΣ – Συγγραφέας, φιλόλογος, Ιδρυτικό μέλος και επικεφαλής του Φιλολογικού Όμιλου Θεσσαλονίκης.
  • ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΡΜΑ – Ποιήτρια & μέλος του Φιλολογικού Όμιλου Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνη στα τμήματα ποιητικής και μετάφρασης του Φ.Ο.Θ.

Βιογραφικό

Ο Αγγελής Μαριανός   –   [Λογοτεχνικό ψευδώνυμο], κατάγεται από το Ρέθυμνο και από  το 2001 ζει στην Θεσσαλονίκη. Στην ποίηση πρωτοεμφανίζεται το 2017 με το βιβλίο: ΠΕΖΟΛΙΒΑΔΑ, εκδόσεις Θράκα και τον Μάρτιο του 2021 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο: ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ εκδόσεις Θράκα.

Συμμετοχές

Τον Ιανουάριο του 2019 συμμετέχει με το διήγημά «Ο Κανένας», στο συλλογικό έργο: «ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ» εκδόσεις Τύρφη.

Tον Ιούλιο του ίδιου έτους συμμετέχει με ποιήματα και μικρές ιστορίες στην ανθολογία πεζών/ποιημάτων που συντόνισε η Χλόη Κουτσουμπέλη με τίτλο: «ΦΛΕΒΕΣ ΓΡΑΦΗΣ», εκδόσεις Ρώμη.

Tο 2020 στην έκδοση: «150 βραβευμένα ποιήματα» από τις Εκδόσεις Κοράλλι με το ποίημα «Πέρασμα» και την ίδια χρονιά  στο : «Με μια Σχεδία» Εκδόσεις Παρατηρητής με το μικροδιήγημα «Πικροδάφνες».

Ποιήματα σε Ανθολογίες :

Οι ποιητές της Θεσσαλονίκης» και «Ανθολογία ερωτικής ποίησης» από τις Εκδόσεις Ρώμη.

Επίσης έχει συμμετάσχει  σε εκδηλώσεις για την ποίηση του Word Poetry Movement, μια συμμετοχή στο Festival of Hope του Versopolis και στο Πανθεσσαλικό φεστιβάλ ποίησης.