ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ
Δήλωνε καλλιεργητής μυδιών, φορούσε αμπέχονο τις νύχτες να μοιάζει, έλεγε, στους εκλεκτούς κι ημίψηλο εξάρτημα χαιρετισμών, τη θεωρούσε απαραίτητη τούτη τη φθορά το νόθο μεγαλυνάρι των συμπτώσεων. Ευθυτενής διακόρευε τους ήχους το λογικό αποτέλεσμα. Εισχωρούσε στις συναναστροφές με μιαν επίφαση ακμής κι ισορροπίας είχε σκοπό τις πόρτες των οικείων μα κυρίως τον ενδιέφερε η επιείκεια των πράξεων. Κάποτε φύτρωναν κισσοί κι αγριόχορτα στις μέρες του τότε γινόταν μοιρολόι το παράπονο παίρναν τα λόγια τη σιωπή η αυλαία έκλεινε γέμιζε η θαλάμη. Τα ενδεχόμενα προβλέψιμα απολύτως με φυσικές καταστροφές εγγυήσεις: ανέβαιναν τα μύδια στη στεριά κι εκείνος έσπευδε να συναναστραφεί μαζί τους.
Ήξερε πως καμιά βαθιά υπόκλιση δεν αναιρεί το λάθος στο υπόλοιπο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος γεννήθηκε στον Μελιγαλά της Μεσσηνίας το 1959. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή και Ελληνικό Πολιτισμό. Εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση παιδιών με νοητική καθυστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες- εγκεφαλική παράλυση και εργάστηκε σε σχολεία Ειδικής Αγωγής. Δημοσίευσε ποιήματα, δοκίμια, μελέτες, άρθρα, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Σλαβομακεδονικά, Ιταλικά, Ισπανικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δίδαξε σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και σε εργαστήρια: Λογοτεχνία, Διδασκαλία της Ποίησης και Δημιουργική Γραφή. Επίσης δίδαξε «Ανάγνωση και γραφή της ποίησης» στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΑΠΘ, «Δημιουργική Γραφή στη Λογοτεχνία και την Εκπαίδευση». Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Jean Moréas, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ποίηση:
— Ἡ ἐποχὴ τῆς Ἄνοιξης, 1983
— Τὸ Νέον τῆς Ὁδοῦ, 1987
— Τὸ δάκρυ τοῦ Πολύφημου, 1992
— Ἡ μνήμη τῆς σιωπῆς, 1995,
— ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1979-1995, 2000
— Γράνα, 2007
— Οι μπαλάντες των εύχρηστων πραγμάτων, 2017,²2022 — Ἀχερουσία ἡ θάλασσα, 2019, — Τα αδέσποτα της νοητής γραμμής, 2019 — Aqueronte, 2022 (Ισπανικά) — Ἡ συμμιγή, 2022 (υπό έκδοση)

Βιβλία για παιδιά:
— Δρακοντομυστικό, 1997
— Κόσμο λένε την αυλή μας, 2000
— Χίλιοι μύθοι ένα μαρούλι, 2000
— Ο καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο, 2000
— Μύθοι από τους μύθους του Λαφονταίν, 2001
— Ο Τούφας στο Μεγάλο Δάσος, 2003
— Η συμμορία του ΠΟΥΡ ΠΑΣ, 2006
— Γιατί απέναντι; 2013
— Τα καινούρια μου πόδια, 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ