Βιβλιοπαρουσίαση της Μαρίας Χριστοδούλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας (13.4.2024)

Ο εκδοτικός οίκος «ΘΡΑΚΑ» και η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας “Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού” σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της

Μαρίας Χριστοδούλου

«Χειρονομίες στο φως».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 18, 6016 Λάρνακα, έναντι ACS courier).

Χαιρετίζουν:
Δρ Κώστας Κατσώνης, Αντιπρόεδρος ΦΙ.ΛΟ.ΠΟΛ
Θάνος Γώγος, Ποιητής, Εκδότης Θράκας

Παρουσιάζουν:
Αντώνης Δ. Σκιαθάς
, Ποιητής, Πρόεδρος Γραφείου Ποιήσεως
Δρ Χρήστος Αργυρού, Φιλόλογος, Ποιητής

Συντονίζει:
Στέλιος Στυλιανού, Εκπαιδευτικός, Ποιητής

Απαγγέλλουν:
Άννα Ευγενίου & Ιωάννα Παπαντωνίου, Εκπαιδευτικοί

Μουσική Επιμέλεια:
Ανδρέας Γερολέμου

Αντιφώνηση από την ποιήτρια.

Σύντομο βιογραφικό

Η Μαρία Χριστοδούλου κατάγεται από την Αμμόχωστο και ζει στη Λάρνακα. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, προχώρησε στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Reading, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ειδικεύτηκε στην οργάνωση, το σχεδιασμό και τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Σήμερα εργάζεται ως υποδιευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ασχολείται με την ποίηση, την πεζογραφία, το χορό και τη ζωγραφική, καθώς και με δράσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και συμβάλλουν στη γενικότερη ευημερία των νέων. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. H πρώτη της ποιητική συλλογή “Χειρονομίες στο φως” εκδόθηκε από την Θράκα, ενώ ήταν και στη βραχεία λίστα του βραβείου Θράκα για το 2023. Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας.