Κυκλοφορεί – Βασιλεία Οικονόμου- Εφήμερα ζώα

«Η Οικονόμου μιλάει για τον χαμένο έρωτα. Αλλά δεν πέφτει στην παγίδα της εξομολόγησης. Δεν θα προσκαλέσει τον οίκτο στον ποιητικό της κόσμο, ούτε την στυφή γεύση της απώλειας. Τα ποιήματά της μέσα από τα θραύσματα, έχουν έναν τρόπο, τον μυστικό αυτό τρόπο που μόνο η αληθινή ποίηση μπορεί να προσφέρει, να φέρει στην επιφάνεια, σαν ανασκαφή, τα αισθήματα εκείνα που φοβόμαστε να παραδεχτούμε πως μας αντιπροσωπεύουν αλλά υπάρχουν και ορίζουν τις πράξεις μας. Αυτή η εξόρυξη βοηθά στην παραδοχή πως δεν είμαστε θεοί, πως δεν τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, πως η ήττα είναι κι αυτή μέσα στο παιχνίδι και πως οι άμυνες ξεκινάνε πάντα από την συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος (…) Η ποιήτρια προφυλάσσει την γραφή της από την συναισθηματολογία, το υλικό της είναι δουλεμένο με τέτοιο τρόπο όπου φανερώνεται ένα πνευματικό οικοδόμημα που έχει ως στόχο να ανακαλύψει ψυχικές διαστάσεις. Αυτό το οικοδόμημα προέρχεται από την συνειδητοποίηση της ρευστότητας της ζωής αλλά και από το κλειδί που κρύβεται στο λόγο της για να ξεκλειδώσει με συνέπεια, μες στη δημιουργία, την υπόστασή της».

Γιώργος Λίλλης

Στη γέφυρα της Βαρσάουερ τα κρεμασμένα λουκέτα
των ερωτευμένων δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα
διερχόμενα τρένα.
Στάθηκα εδώ ψηλότερα κι έδιωξα με το χέρι το σύννεφο.
Ο κόσμος – λίθινη εποχή κι εποχή του σιδήρου
Ο κόσμος – τα μάτια μου μεγάλωσαν δυο νούμερα
Ο κόσμος – ράγες απέραντες
Ράγες απέραντες και χαλίκια

Στοιχεία βιβλίου:
ISBN: 9786185155674
Αριθμός σελίδων: 40
Διαστάσεις: 20*13
Τιμή: 7
Έτος έκδοσης: 2018

Σύντομο Βιογραφικό
Η Βασιλεία Οικονόμου γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο τμήμα Νεοελληνικών σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Το Υπόλοιπο της Αφαίρεσης» (εκδ. Γκοβόστης) εκδόθηκε το 2015 και συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα υποψηφίων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στην ποίηση του περιοδικού «ο Αναγνώστης». Το δεύτερο βιβλίο της «Εφήμερα ζώα», κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Θράκα. Ποιήματά της
έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, κροατικά, αλβανικά, ισπανικά και άλλες γλώσσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ