Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Το περιοδικό των εκδόσεων Θράκα έχει online και έντυπη μορφή από το 2013 μέχρι σήμερα. Η έντυπη έκδοση είναι ετήσια και προκύπτει μέσα από προσκλήσεις της συντακτικής επιτροπής, ενώ η online εκδοχή του είναι ανοικτή για καταχωρήσεις όλο το χρόνο και ανανεώνεται καθημερινά.

Για την ύλη του online περιοδικού, δεχόμαστε κείμενα που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες: ποίηση, πεζό, μετάφραση, βιβλιοκριτική και δοκίμιο. Τα κείμενα μπορούν να έχουν δημοσιευτεί ήδη σε έντυπη μορφή ή στα social media, αλλά όχι σε άλλο online περιοδικό.

ΠΟΙΗΣΗ
Στείλτε μας σε ενιαίο αρχείο έως και τρία ποιήματα (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12), το βιογραφικό και μια φωτογραφία σας σε καλή ανάλυση.

ΠΕΖΟ
Στείλτε μας μικρό πεζό που να μην υπερβαίνει τις 3 σελίδες (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,5), το βιογραφικό και μια φωτογραφία σας σε καλή ανάλυση.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Μέχρι και σήμερα δεχόμαστε μόνο μεταφράσεις ποιημάτων. Στείλτε μας μέχρι και τέσσερις μεταφράσεις, το βιογραφικό και τη φωτογραφία του/της συγγραφέα, καθώς και το βιογραφικό σας. Επίσης, δηλώστε μας εγγράφως πως έχετε λάβει την άδεια να μεταφράσετε τα ποιήματα από τον/τη νόμιμη κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, ή πως η χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας έχει λήξει (αυτό αφορά παλαιότερους και παλαιότερες συγγραφείς).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Δεχόμαστε βιβλιοκριτικές ποιητικών και πεζών έργων, γραμμένες στα ελληνικά αλλά και μεταφρασμένες. Η κριτική θα πρέπει να είναι από 1 έως 3 σελίδες (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,5). Μαζί με την κριτική, στείλτε το βιογραφικό και μια φωτογραφία σας σε καλή ανάλυση.

ΔΟΚΙΜΙΟ
Δεχόμαστε δοκίμια και άρθρα με θέμα σχετικό με τη λογοτεχνία. Το δοκίμιο θα πρέπει να είναι από 2 έως και 6 σελίδες (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,5). Μαζί με το δοκίμιο στείλτε το βιογραφικό και μια φωτογραφία σας σε καλή ανάλυση.

Όλα τα παραπάνω αποστέλλονται στο thracamagazine@gmail.com, με την ένδειξη “Για το περιοδικό Θράκα”.
Εξαιτίας του μεγάλου όγκου της ύλης την οποία λαμβάνουμε, ο χρόνος ανταπόκρισής μας ποικίλει, με μέσο όρο τις δύο με τρεις εβδομάδες.
Παρακαλείστε να μην στέλνετε εκ νέου την αίτησή σας ή ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της προτού να παρέλθουν τρεις εβδομάδες.
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε να δημοσιεύσετε τα κείμενά σας στο περιοδικό μας!

Τα στοιχεία μας

Τηλ: 2411115536
Kiν:  698 702 2729 
Διεύθυνση:Παναγουλη 18
TK 4122, Λάρισα

Για εκδοτικές προτάσεις

Για βιβλιοπωλεία

Κεντρική διάθεση:

Α. ΣΙΜΟΣ
Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα,
Τηλ.: 210 38 30 491, 210 38 22 553

Ε. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ
Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Αθήνα,
Τηλ.: 2103811201

Α. ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ 
Λασσάνη 3
Θεσσαλονίκη
τηλ: 231 023 7463

Άμεση Επικοινωνία        Συμφωνώ με τη Πολιτική Απορρήτου*