Ποιήματα της Κατερίνας Ζησάκη και του Φάνη Παπαγεωργίου συμπεριλαμβάνονται στο νέο τεύχος του online λογοτεχνικού περιοδικού Libartes σε μετάφραση της Milica Spadijer

H Κατερίνα Ζησάκη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και ιστότοπους. Συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού “Μανδραγόρας”, απ’ τις εκδόσεις του οποίου κυκλοφόρησαν το 2014 οι “Ιστορίες απ’ το ονειροσφαγείο”, στην τελική λίστα για Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Η “μισέρημος” είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή.
Katerina Zisaki, Mlada žena

Ο Φάνης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε οικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Πλυντήριο άστρων (Εκδόσεις Λογότεχνον, 2013, βραχεία λίστα πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών για το Βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» 2013), Η θάλασσα με τα 150 επίπεδα (Εκδόσεις Κουκούτσι, 2016), Διώρυγα μεταξύ νεφών (Εκδόσεις Θράκα, 2018). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά, ενώ έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.
Fanis Papageorgiu, Razglednica svakog mesta

Milica Spadijer (1989): γεννήθηκε δύο ημέρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και ζει τη ζωή της αναλόγως. Αποφοίτησε από τη Φιλολογική Σχολή του Βελιγραδίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής και επί του παρόντος εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στη Σχολή Δραματικών Τεχνών. Στην ποιητική συλλογή της Šar-planina απονεμήθηκε το βραβείο Mladi Dis ως πρώτο ανέκδοτο χειρόγραφο. Η Milica εργάζεται ως δημοσιογράφος, μεταφράζει από τα ελληνικά, διδάσκει ελληνικά και λατινικά και γράφει για αρκετές ιστοσελίδες ειδήσεων στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ